Monday, May 5, 2008

Cesta

Pravijo, da je človek prilagodljivo bitje. Če mu daš "gojzerje" bo hodil, če mu daš cepine bo plezal, če mu porineš kolo v roke, ga bo pač brezkompromisno gonil do kamor bo pač šlo. Tako sem se tudi jaz pretekli teden znašel v družbi mladih (in malo manj mladih) tabornikov na biciklu.
Prvi dan jo je družba mahnila z vlakom in kolesi do Rijeke, jaz pa sem se proti Krku podal s kolesom kar od doma. Glasba v ušesih, preizkušanje telesne zmogljivosti in trma so me spremljali skoraj celo pot. Po 13 urah sem še poln energije (a z neznosno boločino na zadnji plati) prikolesaril do mesta Krk (210km), v bližini katerega smo z ostalo bando (po zgledu Čehov) noč prespali v simpatičnem gozdičku ne daleč stran od campa.


Babno polje (zadnja ravnina pred 60km
trpljenjem klancev v Gorskem kotarju)



Cerkev v gozdu

Naslednji dan nas je hrvaški bog vremena zaradi zaviranja hrvaškega turizma in spanja na črno, kaznoval s celodnevnim dežjem. Hvala bogu nam je kolega Grega v bližini mesta odstopil hišo (v zameno smo mu polomili vrata), v kateri smo se zasidrali za kar 2 dni. Iz Ilirske Bistrice prekolesari še vlažni Gape (dež ga je spremljal celo pot), odpremo vince in se nasploh zabavamo pozno v noč:)



Nace se je z varovalno barvo obvaroval pred dežjem


Klubovanje dežju


Nazdravljanje deklet

Tretji dan smo polni optimizma krenili nazaj proti Rijeki. Da je bil izletič še bolj zabaven smo jo mahnili s trajektom na Cres (otok ovc in kamenja). Ker pa so punce šibke in se bojijo klancev so uporabile nekaj svojih čarov in si zagotovile prevoz koles in teles v kombiju na 300m visok greben (fantje smo seveda v krvavem potu prikolesarili na vrh). Sledil je čudovit spust do morja in ponovno žicanje prijaznih kamionarjev na trajektu za prevoz do vrha prihajajočega vzpona na celini.


Razgled s Cresa


Osamljen hlevček


Trdoživo drevo


Pogled nežnih oči je omehčal šoferje


Nasmeh pove vse

V Rijeko pridemo ravno 15 pred odhodom vlaka. Ekspedicjo seveda tradicionalno zaključimo na polnočnem kebabu v Ljubljani. Poleg ožuljenih riti in vnetih mehurjev (cena skupnih 300km) bodo ostali tudi lepi spomini in kakšna nožna mišica več.

1 comment:

SiNi said...

Hura za prave moške. In velik buuuu za šibka dekleta. :D

odličen izlet ste si omislili.