l4:30. Budilka. "Aaahhhh, dejmo še mal spat..." 4.35. Budilka. "No, zdej pa zares", na hitro vržem cepine, dereze in ostalo navlako v nahrbtnik, skuham čaj in že zvoni telefon: "Prid vn!". Komaj se dobro zbudim, že se v malem kombiju vozimo proti Jezerskem. Naveza treh Luk (geograf in sošolec Luka Stražar, pustolovec Luka Kronegger in moja malenkost) se je odločila, da bo zimsko sezono otvorila s plezanjem Sinjega slapu, ki je ravno dan poprej doživel prvi vzpon v letošnji sezoni. Na Jezerskem nam nizke temperature (okoli -12)ne odvrnejo navdušenja zato kar hitro dostopamo proti slapu. Led je bil moker kot prestopnice v ženskih zaporih, cepini so držali, edino Lukina čelada (le od katerega?)je zaradi padca večjega kosa ledu podlegla poškodbam in se predčasno upokojila. Na vrhu slapu nas pričaka božanski razgled na Veliko Babo in Ledinski vrh, katera sta se odsevala v blesku sonca in snega. Kljub hitremu sestopu se je projekt "ujeti obvezne vaje na faksu" izjalovil in bil nadomeščen s projektom "biti preostanek dneva doma in ne zaspati". Pač, faks bo stal še nekaj let, ledenih slapov pa bo na žalost z vsako zimo manj.
Živobarvna jutranja budnica
Prve probleme premagamo brez vrvi
Luka št.1 napada
Odličen mokr led, cepini dobro držijo
Srečni varovalec
Luka št.2 v drugem raztežaju
Tri Luke v dolini
Zavetje beline
Luka porine kombi in že drvimo proti metropoli
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Zanimive kondicijske priprave na vročo Tajsko... :P
Sej vem, sam mal hecam.
Vsa ta belina na tvojih fotkah me je namreč spomnila na soparno azijsko vročino, ki smo jo komaj prenašali par dni nazaj v Burmi in na Tajskem ;)
..dobre priprave za vroče razmere na tajskem, če ne druzga mam dost kondicije za beg pred provladnimi protestniki:)
provladnimi ali protivladnimi?!
Glede Sinjca - hudo fajn gledat tale ledek. Sem kar malo švicnil v roke..
Mislm, da so bolj problem provladni (te imajo pištole, medtem ko protivladni sam jejo in sedijo na letališču).
Jap, slapovi pa letos (glede na temperature) bodo!! Kr napad!
Post a Comment