Tuesday, December 30, 2008

Potovanje k ljudem

Na zacetku sem mislil, da me bo potovanje bolj kot ne peljalo k samemu sebi. Sedaj pa iz dneva v dan ugotavljam, da me potovanje pelje k ljudem. Tudi ce potujes sam, nisi nikoli sam. Toliko norih ljudi in zgodb, katerih opisovanje na tem mestu je popolnoma nesmiselno. Sreca, sreca pa narasca iz dneva v dan.
Po 5 dneh Tajske, sem konco priromal na sever Laosa. Trenutno se nahajam v mestu Luang Nam Than, kjer sem koncno nasel iskoci mir in tihozitje. Le nekaj sto metrov iz mesta, se srecas s popolnoma drugacno kulturo. Ljudje zivijo v lesenih kolibah, na dvoriscu kuhajo riz, otroci te zacudeno gledajo, smeh pa jih spremlja na obrazu ves cas. Kot bi se zivljenje ustavilo... Tukaj se je zares. Clovek res ne rabi veliko, da je srecen...



Vedno zivi Bangkok



Chaing Mai (Tajska) - Budisticni templji


Mladi budisticni virtuoz


Mekong (meja med Tajsko in Laosom)


Ena stevilnih laoskih vasi (Luang Nam Tha)


Mlada varuska


Tretji svet


Ko poci guma ti preostane le eno...


Nedolznost

4 comments:

Andreja said...

Super Luka! Vidm da se maš fajn :D
Potuješ s kolesom (če ti seveda ne poči guma)? Uživaj še zadnji dan v letu :)

LP, Andreja

Nina said...

Wau, superfino. Tu nič ne zamujaš tako da dobro izkoristi kar se da in da bom še malo aktualna... želim ti dober in srečen začetek novega leta! V to ne dvomim, da se ti ne bi uresničilo ;) Lp, Nina M.

Barby said...

Ooo, končno fotke in novice! Sm jih že prou nestrpno čakala, hehe. Blagor tebi, k uživaš tistih 30 stopinj nad ničlo in popolnoma drug svet. Pa še: SREČNGA PA ZDRAVGA LUKA TER SREČNO POT ŠE NAPREJ!!!

t@nj@ said...

Vidm, da se maš lušno in čist noro:) Naj bo tko še naprej in seveda: naj bo leto 2009 srečno, uspešno in polno novih dogodivščin:)
Lep pozdrav iz mrzle Ljubljane v toooople kraje:) Prijetno potepanje še naprej...;)