Thursday, January 22, 2009

Otok

Predstavljajte si zivljenje na samotnem otocku brez elektrike, zivljene, kjer vecino dneva prezivis v viseci mrezi na pesceni obali oceana, katerega temperatura je ravno pravsnja, da ti povrne moci.. Priblizno tako zivljenje uzivajo redki obiskovalci otoka Koh Tonsay (Rabbit Island).
Po 3-tednih potepanja po cudovitem Laosu, sem prestopil mejo s Cambodzo. Preko glavnega mesta (Phnom Penh) sem koncno pristal na obali oceana. Z manjsim stevilom popotnikov sem se znasel na otoku, dalec stran od vsakdanjega vrveza. Uro sem vrgel v nahrbnik, ker je na otoku popolnoma nepotrebna. Cas je bil za ucenje glavne jugovzhodno azijske dejavnosti: Delati nic. Lezanje v viseci mrezi med kokosovimi palmami in strmenje v soncevo pot nad obzorjem, te tezko pustijo ravnodusnega. Prijazni nasmehi domacinov in neskoncne debate s svetovnimi popotniki o lepoti in preprostosti zivljenja pa so del vsakdanjika. Domacini se prezivljajo s ‘‘pocasnim‘‘ ribolovom (besedi hitro in naglo tu ne obstajata) in zivijo preprosto, a srecno zivljenje. Vse tezave resujejo z nasmehom na obrazu in nevednimi pogledi. Neobremenjenost z zunanjim svetom in monotoni vsakdanjik, ki ne bo prinesel razvoja so popolnoma spremenili nekatere zivljenjske nazore, ki mi jih je zahodna kultura z leti potisnila v zavest (poglobljene subjektivne izlive vam bom prihranil). Po 4-dneh sem pravljicni svet zapustil s cmokom v grlu, a s spominom, ki bo zbledel vse prej kot hitro.

Sedaj sem v majhnem mestu Kampot, jutri pa se odpravim na 2-dnevni trip z motorjem proti 100 km oddaljenim obalam proti vzhodu. Cez 10 dni pa bom postal vas sotrpin pri premagovanju klene slovenske zime.

P.s.: Tudi spodnji post sem oplemenitil s fotkami. Zaradi nemoznosti obdelave fotografije niso ravno za v National Geografic:), pa brez zamere...


Obala


Pocasni koraki ribica


Tihozitje


Tradicionalno ‘‘druzinsko‘‘ kosilo


Nasmejeni nabiralci morskih trav


Popularen popotniski sport


Plezanje proti nebu (kokosu)


Ena ’’artisticna’’

10 comments:

gazda said...

fotke so super, ne skrbi :)
iz kje pa so tvoji sopotniki? je ta otok na katerem se trenutno nahajaš precej nezanan drugim popotnikom? jooooj imam še toliko vprašanj :)) svetujem da si zadnjih 10 dni res privoščiš, ker prihod v deževno zimo in izpite ne bo preveč prijeten :]
lp, peter

Nejc said...

Pazi se ko prideš nazaj. Boš imel kar veliko za povedati...

Uživej še dokler se da, ker čas je omejen izpiti so pa smotani.

LP Nejc

DJ_Leavealone said...

Mam samo en kratek komentar ;)
WAUUU! Zgleda res prijetno, kot bi prišeu v raj!
A si zihr, da se vrneš?? ;)

UUUživej kukr se da še v mojem imenu!

Se vidmo ko prideš,
LP Grega

luka snoj said...

Gazda: Ker potujem sam so moji popotniki predvsem prebivalci Zemlje:),vecinoma so avstralci, canadcani, americani, anglezi in nizozemci.

Grega: Otoki so res sanjski in rajski, sam domaci struklji in soncni vzhodi iz slovenskih vrsacev so tudi vredni eksistence:)

Unknown said...

Ja spomini ti bojo ostali,kolcalo se ti bo po takem zivljenju.A realnost te caka ko prides domov,zato uzivej.
Pa da ves tudi v Sloveniji so se taki koticki ko mislis da se je zivljenje ustavilo.
Srecno vrnitev.Nadja

Barby said...

Hude fotke - tam itak ne morš slabih fotk delat ko pa so ljudje in svet tako svetli in lepi!

SiNi said...

škoda da si že vn iz lasosa ... drgač bi morda še kje Urško in Blaža srečal. :)

Nejc said...
This comment has been removed by the author.
Nejc said...

Res super. Na tvojem mestu bi se res še enkrat vprašu če se splača nazaj hodt...

Uživej dokler traja!

LP Nejc

luka snoj said...

...tudi dnevi mojega raja se blizajo koncu, jutr 10 ur voznje do bangkoka, kjer bom zagonu se preostali denar:), mogoce vas presenetim se s kasnim postom (ce je seveda taksen interes precastitih bralcev)

lp